Vitruvian Villa / Haddock Architecture

Vitruvian Villa / Haddock Architecture

Villa Vitruve / Haddock Architecture - Interior Photography, Closet, ShelvingVitruvian Villa / Haddock Architecture - Interior Photography, Stairs, BedroomVitruvian Villa / Haddock Architecture - Interior Photography, Kitchen, Windows, Beam, Counter, ChairVilla Vitruve / Haddock Architecture - Interior Photography, Lighting, Beam+ 17


  • Area Area of ​​this architecture project Area :
    98 m²

  • Year Year of realization of this architectural project

    Year:


    2021


  • Photographs

  • Manufacturers Marks with products used in this architecture project
    Manufacturers: Grohe, Bahia House, Marius Aurenti, Parquetry New, Villeroy & Boch

Vitruvian Villa / Haddock Architecture - Interior Photography, Kitchen, Windows, Beam, Counter, Chair
© Salem Mostefaoui

Text description provided by the architects. Villa Vitruve is the transformation of two duplex apartments on the 8th and 9th floor of a building from the 60s in Paris. It offers its inhabitants a Mediterranean experience suspended over the rooftops of Paris. The owners, a Franco-Italian couple, want to build an atypical place that lives up to their image. A place of welcome and celebration for family and friends but also a space of intimacy and sharing on a daily basis.

Villa Vitruve / Haddock Architecture - Interior Photography, Closet, Shelving
© Salem Mostefaoui
Vitruvian Villa / Haddock Architecture - Interior Photography, Stairs, Bedroom
© Salem Mostefaoui
Villa Vitruvius / Haddock Architecture - Image 15 of 17
Plan – Lower floor

The renovation aims to requalify the rational architecture of the 1960s by highlighting the original structure made up of a concrete frame. By reconnecting with history, the project makes it possible to redevelop all the intimate spaces of the family. The lower floor, due to its small surface, requires a minimum distribution to bring natural light into the rooms.

Villa Vitruvius / Haddock Architecture - Image 7 of 17
© Salem Mostefaoui
Villa Vitruve / Haddock Architecture - Interior Photography, Lighting, Beam
© Salem Mostefaoui
Villa Vitruvius / Haddock Architecture - Image 16 of 17
Plan – Upper floor

The mono-orientation and the small size of the rooms create special conditions: the rooms are reduced to a minimum, and the storage is staggered along the corridor. A large glazed wooden partition enlarges the rooms, brings light, and provides a visual link between the rooms, the cupboards

Vitruvian Villa / Haddock Architecture - Interior photography
© Salem Mostefaoui
Villa Vitruve / Haddock Architecture - Interior photography, Bathroom, Bathtub, Shower, Glass
© Salem Mostefaoui
Villa Vitruvius / Haddock Architecture - Image 17 of 17
Axonometric view

On the upper floor, a large living room offers a panoramic view of the landscape. The concrete structure is exposed. A kitchen opens onto the dining area. In the continuity of the games of materials implemented to qualify all the spaces, the kitchen plays on the contrast between color, wood, and concrete

Villa Vitruve / Haddock Architecture - Interior Photography, Column, Beam
© Salem Mostefaoui

Comments are closed.